• 1398/06/27
  • - تعداد بازدید: 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
چرا بهتر است نان سبوس دار مصرف کنیم؟

چرا بهتر است نان سبوس دار مصرف کنیم؟

چرا بهتر است نان سبوس دار مصرف کنیم؟

با توجه به این که غذای بیشتر مردم نان و فرآورده های غلات بوده و بخش عمده ای از نیازهای انرژی و پروتئین بدن را تامین می کند، شناخت بهترین نوع نان و مزایای نان سبوس دار اهمیت فراوانی دارد.

«سبوس گندم» سرشار از فیبر و مواد کمیابی همچون منگنز، منیزیم و اسیدفولیک است. فیبرها، مواد غیر قابل هضمی هستند که فواید بسیاری دارند، از جمله موجب تسهیل حرکت مواد غذایی در اندام های گوارشی و جذب بهتر مواد ارزشمند می شود؛ همچنین سرعت گوارش را کند و احساس سیری را طولانی تر می کنند.

بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف غلات کامل و افزودن سبوس به غذا ها تاثیر مستقیمی در ثابت نگه داشتن وزن دارد و حتی می تواند موجب کاهش آن شود. فیبر به کمک مکانیسم های گوناگونی بر کنترل وزن موثر است؛ احساس سیری را زودتر و پایدارتر از دیگر مواد غذایی به ارمغان می آورد و همچنین موجب کاهش جذب انرژی از مواد هضم شده و افزایش دفع انرژی از بدن می شود.

مشخص شده که فیبر موجود در سبوس تاثیر بسزایی بر تنظیم و تعادل سیستم گوارشی و وضع مزاجی دارد؛ از مهمترین ویژگی های فیبر این است که حرکت غذا را پس از معده، در طول مسیر گوارش پیوسته و منظم نگه می دارد که این عمل، موجب پیشگیری از ابتلا به ناراحتی های رایج سیستم گوارش می شود.

همچنین تحقیقات نشان می دهد، مصرف غلات با سبوس و فیبر بالا موجب کاهش استرس و احساس خستگی در افراد می شود.

سبوس در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی موثر است و با وجود ویتامین «ب 3» یا همان «نیاسین» موجود در سبوس، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 را تا نزدیک به 20 درصد کاهش می دهد.

سبوس دارای درصد بالایی منیزیم است که برای عملکرد ماهیچه ها و سیستم عصبی بسیار مهم است و موجب تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن می شود.

آهن موجود در نان سبوسدار به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب رشد مغزی، شناختی و رفتاری در کودکان می شود و در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری، توان عملکرد فکری و جسمی را افزایش می دهد.

«فاطمه جعفری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 9880
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید